Medziľudské vzťahy – mať niekoho rád vyžaduje veľa odvahy a práce na sebe. Len sa rozhliadnite okolo seba, koľko sebeckých a zlých ľudí tu pácha skutky, ktorými znepríjemňujú život ostatným. Nemyslieť len na seba a pomáhať druhým je tiež jeden zo zmyslov tantrického učenia. Tantra sa zďaleka nezameriava len na sexuálnu energiu, ale na energiu lásky, ktorá z každej živej bytosti buď vyžaruje, alebo je zablokovaná.

tantra masáž

Nedostatok sebalásky – tento jav je jednou z príčin nevraživosti, závisti a nenávisti, ktorý môže prerásť až vo vojnové konflikty. K nedostatku sebalásky bohužiaľ nabádajú aj niektoré pseudoduchovné učenia a náboženstvá a tiež je v tomto duchu vedených mnoho detí svojimi nezodpovednými rodičmi. Tantra napomáha uvedomiť si tento problém, ktorý by sme nemali prehliadať.

masážny salón

Chýbajúce nežnosti – ako často sa s cudzími ľuďmi objímate? Ako často sa s niekým držíte za ruky alebo niekoho chytíte okolo pása, a nemusí to byť práve vaša milenecká partnerka? Ľudské dotyky k životu neodmysliteľne patria, ale väčšina ľudí dnes žije tak, ako keby považovala tých druhých za svojich nepriateľov. Keď sa ľudia zoznamujú alebo sa vidia po dlhšej dobe, podávajú si ruky, ale to je málo. Skrátka nám všetkým dotyky chýbajú, chýba nám viac prejavov nežností a prirodzenej ľudskej spolupatričnosti. Tantra tento deficit alebo handicap pomáha odstrániť.

Uponáhľaný životný štýl tantra nás varuje pred uponáhľaným životným štýlom, pred pretechnizovanou dobou, kedy nemáme na nič čas, pomaly ani sami na seba. To je ale zle a je dobré si to uvedomiť a niečo s tým robiť. Každý ale musí začať sám pri sebe a až tým sa stáva príkladom pre druhých.

Hluk – tantrická masáž vás upokojí a vy tu pochopíte, že to, čo vám tiež chýba, je ticho a pokoj. Možno si tu uvedomíte, že vám vadí aj nadmerný hluk z mestských aglomerácií, a že potom dáte prednosť bývaniu na vidieku.